Til hovedinnhold
Lys på kjøkken

Kjøkken

Skal du oppgradere kjøkkenet ditt? Vi kan hjelpe deg! Både når man skal bygge et helt nytt kjøkken eller gjøre endringer på et eksisterende, er det lurt å tenke over hvilke behov og ønsker man har for belysning, estetikk, sikkerhet og komfort.

Dagens moderne standard gjør at kjøkkenet ofte blir et svært viktig og komfortabelt oppholdsrom i huset – tilpasset akkurat slik du vil ha det. Helt siden 2007 har Proff Elektro har vært fast samarbeidspartner med de som har montert IKEA Leangen sine kjøkkenutstillinger. Vi ønsker gjerne å hjelpe deg med vår kunnskap på følgende områder:

Belysning

Elektriske uttak, brytere, lyskilder og dimmere er alle en stor del av estetikken og helhetsuttrykket på lik linje som interiørdesignet. Funksjonalitet er også viktig, og kan gjøres estetisk flott. Vi kan hjelpe deg med dette:

  • Belysning – Lyskilder trenger ikke bare plasseres i taket og over benkeplaten, hva med belysning i skuffene, under benkene og inne i skapene?

  • Brytere og dimmere – Utvalget er svært bredt på farger, fasonger og funksjonalitet. Velg noe som passer til interiørdesignet – vi gir deg våre beste tips og forslag!

Kjøkkenbelysning lamper og downlights, samt led stripe under kjøkkenbenken. Foto

Sikkerhet

Omtrent halvparten av alle boligbranner oppstår faktisk på kjøkkenet. Det er derfor viktig å investere i tiltak som forebygger dette. Dette kan du gjøre gjennom å installere:

  • Komfyrvakt – Overvåker platetoppen på komfyren, og beskytter mot f.eks. tørrkoking, overoppheting og branntilløp.

  • Brannalarm - Brannvarslingsanlegg redder liv. Det er viktig at du har et anlegg som tidlig fanger opp farlige gasser og røyk ved brann og branntilløp.

  • Kontroll av kapasitet og sikkerhet i det elektriske anlegget – Denne sjekken kontrollerer at det elektriske anlegget har nok kapasitet til å håndtere antall hvitevarer og annet utstyr som trekker strøm på kjøkkenet, og avdekker eventuelle behov for oppgradering

Gjør kjøkkenet til en del av smarthuset

Praktiske løsninger gir økt komfort på kjøkkenet ditt, og det er det viktig å ha på et rom du skal bruke mye tid i. Sørg for at du har nok stikkontakter til alle apparatene dine, og at du velger flerfunksjonalitetsprodukter som sparer deg for rot med ledninger og seriekoblinger via skjøteledninger. Vi kan hjelpe deg med dette:

  • Varmestyring – Hvis du har varme i gulvet er det kjekt å kunne styre dette med en termostat som gir deg rask oversikt over temperaturen i gulvet og i rommet.

  • Lysstyring – Ulike rom har ulike lysbehov, og det er derfor kjekt å kunne dele inn lyskildene i soner som du kan tilpasse alt ettersom hva du gjør på kjøkkenet. Kanskje du ønsker ulike lysforhold for matlaging eller til en middag med tente stearinlys?

  • Fjernstyring av kjøkkenutstyr – Til travle hverdager er alt som er unnagjort en bra ting. Med fjernstyring av kjøkkenutstyr kan du sette på stekeovnen i forkant av hjemkomsten med frossenpizza. Effektiv matlaging!

  • Stikkontakt med USB-lader – Lad mobilen på kjøkkenet enkelt med stikkontakter som også har integrert USB-lader. Slik vet du alltid hvor du kan lade mobilen eller iPaden, og du slipper mange ledninger og en ekstra adapter.

Send oss en forespørsel

Ta kontakt