Til hovedinnhold
Montør fra Proff Elektro ser på soloppgang.

Solcellepanel

Mange lurer på om man bør investere i solcellepanel. Vel, vi pleier å si: har du tak og sol, så bør du se på muligheten som solceller gir. Vi hjelper kunder med solcelle-installasjon på både små og større areal. Her får du svar på ofte stilte spørsmål:

Er det lønnsomt med solceller på taket?

Det de aller fleste lurer på, er om det lønner seg å installere solcellepanel på taket. Det varierer hvor mye du kan forvente å spare på strømregningen hvert år. På et vanlig eneboligtak kan du forvente å spare rundt 6000 til 10 000 kWh i året med dagens normale strømpriser i Trøndelag. Det er viktig å presisere at solceller egner seg på mer enn bare enebolig; også hytter, næringsbygg, boligblokker, garasjer og uthus. 

Elektriker ved solcellepanel

Kort sagt er solcellepanel en langsiktig investering som du først vil merke på lommeboka etter noen år. Alt avhenger av strømprisen, men vi har eksempler på at solcellepanel på enebolig har blitt nedbetalt på alt fra 5 til 20 år - avhengig av geografisk område. I næringsbygg kan det bli nedbetalt på vesentlig kortere tid. Her har vi tilfeller hvor det har blitt lønnsomt etter allerede 3 år.

Hva er pris for solcellepanel?

Proff Elektro kan levere solcellepanel av god kvalitet til en pris på ca 150 000 - 200 000 kroner til enebolig. Dette vil selvsagt variere, så her anbefaler vi at du ringer oss for et tilbud tilpasset akkurat deg. Den viktigste prisdrivende faktoren er størrelsen på anlegget. Vi hjelper både privatkunder, næringskunder og kunder i offentlig sektor med å se mulighetene for solcellepanel.

Støtte til solcellepanel fra Enova

Enova har gode tilskuddsordninger for deg som ønsker å montere solcelleanlegg. Her kan du få støtte når installasjonen er ferdig montert, og støtte per kW installert effekt. Enova har egne krav som du må oppfylle for å få denne støtten, og egne krav hvis du vil selge strøm tilbake til nettet. Når du søker så kreves det at dette skjer innen 20 måneder etter dokumentasjonen på fakturaen fra oss. Søknaden fylles enkelt ut digitalt. Den vanligste løsningen i dag er at kunder selger overskuddsenergien tilbake til nettet, dermed vil man fortere merke lønnsomheten på lommeboka. Det er også mulighet for å lagre dette i et eget batteri hvis du ønsker å oppbevare den selv.

Nærbilde av solcelle-installasjon
  • Spar penger på å kjøpe mindre strøm
  • Fornybart og miljøvennlig
  • Lang levetid og lite vedlikehold

Så lang tid tar det å montere solcelleanlegg

Det tar faktisk kortere tid enn å legge takstein! Har du først bestemt seg for å gå for løsningen, så vil vi i Proff Elektro bruke rundt 2 arbeidsdager på montering av utenpåliggende solcellepanel på en standard enebolig. Det vil ofte være planleggingen som tar lengst tid, da det er noen krav og regler du må forholde deg til. Dette hjelper vi i Proff Elektro deg med.

Tiden vil avhenge av hvilken type solcellepanel du velger. Sammen med deg ønsker vi å finne den beste løsningen for ditt tak. Det er mulig å montere på både flatt og skrått tak. Videre kan du ha integrert solcellepanel, eller utenpåliggende solceller som er den typen vi ser mest av i dagens marked.

Vedlikehold og levetid for solcellepanel

Solcellepanel har ikke noe krevende vedlikeholdsbehov, og har lave driftskostnader i sin levetid. Vi anbefaler å sjekke de like ofte som du sjekker takrenna. Enkelt og greit. Se at de holder seg rene, og at de ikke er dekt til med løv eller andre gjenstander.

De fleste solcellepanel kommer med 25 års garanti. Levetiden kan være opp mot 30-40 år, og da vil det uansett være behov for å skifte takstein, og da er det enkelt å ta bytte av solcellepanel i samme slengen.

Vi viser deg mulighetene

Om du ønsker å kjøpe mindre strøm, samt tenke fornybart og miljøvennlig - da vil vi hjelpe deg. Våre elektrikere stiller gjerne opp for en hyggelig samtale og befaring. Vi i Proff Elektro er stolte av å være en del av det grønne skiftet.

Ta kontakt