Til hovedinnhold
Ansatt hos Proff Elektro monterer Easee elbillader

Ofte stilte spørsmål og svar om elbilladere

1. Hvor bør elbilladeren plasseres?

Vi pleier alltid å si at elbilladeren bør plasseres der du har bilen stående - faktisk ikke vanskeligere enn det. Proff Elektro kan koble opp og justere slik at du får elbilladeren godt tilgjengelig og tilpasset ditt behov.

Lærling hos Proff Elektro sammen med elbillader

2. Kan jeg få oversikt over elbilladerens strømforbruk?

Vår mest installerte elbillader, Easee, kommer med en egen app. Er det for eksempel jobben din som skal betale ladingen av elbilen, kan du lage en egen kategori i appen for arbeidsbil og privatbil. På denne enkle måten får du en detaljert oversikt over hvor mye strøm som går med til å lade hver spesifikk bil. Våre montører hjelper deg gjerne med å laste ned denne appen og forklare deg mulighetene.

3. Kan man justere ladehastigheten?

Absolutt! I Easee-appen kan du justere hvor fort du ønsker å lade elbilen. Du kan justere ladehastigheten fra 7,4 kWh til 2 kWh. Vi hjelper å tilpasse ladehastigheten til ditt elektriske anlegg. Det er nemlig ikke alle anlegg som har kapasitet til å lade like mye. Dette hjelper vi deg med å finne ut av.

4. Kan man planlegge ladingen?

Med Easse-appen kan du lade elbilen når strømprisene er på sitt laveste. Easee-laderen kan kobles opp mot flere strømselskap og lade når det er billigst. Selv om Easee-laderen var et enkelt valg fra før, er det i alle fall det med den nye nettleieavtalen og dyre strømpriser. Det eneste du trenger å gjøre er å sette ønsket tid for fulladet bil, så fikser Easee resten.

5. Må jeg bytte ladestasjon hvis jeg kjøper ny elbil?

Kommer det en dag hvor du ønsker å bytte elbil, så er det ikke noe problem å beholde din Easse-lader. Easee-stasjonen håndterer alle typer elbiler, og ofte trenger du bare å bytte kabel. Den nye kabelen følger mest sannsynlig med den nye elbilen, men hvis ikke så kan Proff Elektro bestille inn denne til deg.

6. Trenger elbilladeren vedlikehold?

Her anbefaler vi å se i bruksanvisning for din elbillader. Vedlikehold avhenger også av hvordan man behandler utstyret. Hurtigladere bør ha en visuell sjekk hver måned, og offentlige ladestasjoner bør kontrolleres en gang i året.

7. Må man ha egen kurs for elbillader?

Du må ikke ha elbilladeren på egen kurs i sikringsskapet, men vi anbefaler dette på grunn av sikkerheten for deg og din familie. For en tryggest mulig lading bør du ha en ladeboks på egen kurs.

8. Hvilken elbillader passer meg?

For private boliger anbefaler vi versjonen som er tilpasset hverdagslig bruk av elbilladeren. For borettslag og større områder anbefaler vi en annen type Easee som tåler vesentlig høyere strømforsyning. Kort sagt - ladestasjon avhenger av hvilken bruk som er tiltenkt.

Fire elbilladere fra Easee installert på rekke og rad. Lader settes i den ene av dem. Foto
Foto: Easee

9. Kan jeg lade elbilen gjennom stikkontakt?

Vi anbefaler aldri å lade elbilen gjennom stikkontakt. På denne måten skaper du en høy risiko for varmgang og brann. Ladestasjon er absolutt det sikreste. Tidligere i år ble det også vedtatt en lov som forbyr lading av elbil gjennom stikkontakt på nye installasjoner.

Flere spørsmål?

Ta kontakt med oss